Μανταλένα Παπαδάτου

Βιωσιμότητα στην πράξη EP1
Η περίπτωση του Βιοντίζελ
#madesimple

Μανταλένα Παπαδάτου

Μανταλένα Παπαδάτου

Η βραβευμένη ηθοποιός Μανταλένα Παπαδάτου εισήχθη με υποτροφία καλύτερης απόδοσης στην American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης, αφότου πρώτα αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπαιξε σε Off και Off-Off-Broadway παραστάσεις στην νέα Υόρκη και η ταινία “Aligned” όπου πρωταγωνίστησε έκανε το ντεμπούτο της στο Soho Film Festival. Με την μικρού μήκους ταινία “Κασσάνδρα” απέσπασε 9 βραβεία Α’ γυναικείου ρόλου, εκ των οποίων το ένα προέρχεται από τα Actors Awards . Στην Ελλάδα συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές όπως στο “Maestro” που προβάλεται στο Netflix, στην σειρά «Ποίος ήτο ο φονεύς του αδερφού μου» , στην «Τούρτα της Μαμάς», στους «Παγιδευμένους» και έγινε ευρύτερα γνωστή από ”Κόκκινο Ποτάμι- Η Συνέχεια” στο ρόλο της Χασμίκ.

Episode Summary

Τί χρησιμότητα έχει το λάδι, αν μετά το μαγείρεμα δεν το χύσω στο νεροχύτη; Πώς σχετίζονται οι Ινδοί ελέφαντες με το πεταμένο λάδι; Τί είναι το βιοντίζελ και πώς παράγεται; Πώς μπορεί το βιοντίζελ να βοηθήσει την οικονομία της χώρας; Στο πρώτο επεισόδιο της ενότητας «βιωσιμότητα στην πράξη» η ηθοποιός Μανταλένα Παπαδάτου μας εξηγεί απλά και ευχάριστα πώς το λάδι από απόβλητο, μπορεί να μετατραπεί σ’ ένα φιλικό για το περιβάλλον καύσιμο.

CREDITS

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπαμπαδήμα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Ντεκουμές
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Καλέντζη
Οπερατέρ: Μιχάλης Καλλιδώνης

Βοηθός Κάμερας: Πάνος Πανταζής
Ηχοληψία : Χρήστος Σακελλαρίου
Post Production: Παναγιώτης Αγγελόπουλος
Graphic Design: Στεφανία Αϊβαλάκι
MUA: Ειρήνη Μάντζιου
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Κόκκορης
Επιμέλεια κειμένων: Κατερίνα Καλέντζη
Project Manager: Γιάννης Φακίτσας
Επιστημονικός σύμβουλος σειράς: Καθ. Σπύρος Χατζηβασιλειάδης, Διευθυντής Τομέα Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας – Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας (DTU)

Supported by: Motor Oil Hellas